Köylerde Ayı Korkusu...

Köylüler yabani hayvanları bahçelerinden kaçırmaya çalışırken ayı gördüklerini iddia etti. Yöremizde pek görülmeyen ayı, tarlasını domuzlardan korumaya çalışan köylüler arasında yayılan bir söylenti ile görülür hale geldi! Bahçesini domuzlardan koruyan Görele İsmailbeyli Köyü’ndeki bazı bahçe sahipleri domuz sürülerini bahçelerinden kaçırmaya çalışırken ayı gördüklerini iddia ettiler. Domuz sürüsünün sesten kaçtığını belirten bahçe sahipleri bahçelerinde bulunan bal peteklerine de geleceğini düşündükleri ve kendilerinden kaçmayan hayvanın ayı olduğunu söylediler.

Bir iki kişi tuttukları ışıkla birlikte ayı olduğuna kesin kanaat getirdiğini belirtirken bir kısım köylüler ise şüphe içinde kaldıklarını söylediler. Görülen hayvanın ayı olduğu bilinmez fakat bu söylenti şu an pek çok köylüyü öylesine rahatsız etti ki, bahçelerine giderken bile çekinir hale geldiler.

Ayı’nın hızlı koşması ve ağaçlara bile tırmanabilmesi insanları korkuturken gündüzleri bile bahçelerine gitmeye çekinen köylüler iddianın doğru olup olmadığını araştırıyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 875  )
[ Ekleyen  (Oğuzhan KILIÇARSLAN – www.goreleses.com) | 11.09.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !