İstanbul'da Görülmemiş Felaket...

Son yılların en büyük sel felaketini yaşıyoruz. Yüzlerce araç sel sularına kapıldı. İkitelli Basın Ekspres yolu coşan bir nehirden farksızdı.. En trajik olanı ise sel sularının bastığı servis minibüsü içinde boğularak ölen kadın işçiler oldu. Halkalı'da meydana gelen bu hazin olayda 7 kişi can verdi.. İstanbul ve Tekirdağ'da ölü sayısı 28.

İSTOÇ'ta TIR garajı sel sularına kapıldı. TIR şoförleri sele uykuda yakalandı.

İkitelli Basın Ekspres Yolu'ndaki Ayamama Deresi ve Bağcılar'daki Tavukçu Deresi taştı. Dere yakınlarındaki bir bina yıkıldı. İkitelli adeta denize döndü.

Suyun yüksekliği 2 metreye yer yer yükseldi.. E-5 TEM ve Silivri bağlantı yolu trafiğe kapalı.

Ölü 28'e yükseldi.

Tekirdağ ve İstanbul'da iki günde ölenlerin sayısı toplamda 28'e ulaştı.. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. İSTOÇ'taki TIR garajında şoförler sele uykuda yakalandı. Halkalı'da ise kadın işçiler servis otobüsünde içinde boğuldu.

Otobüsün içinde boğuldular

Halkalı'da fabrika önünde bekleyen servis aracından inmeye fırsat bulamadılar. Sel suları minibüsün seviyesini aştı. Öndekiler kapıyı açıp kaçtı. Ancak arkada bulunanlar öne gidemedi. Arka kapı da suyun basıncıyla açılmayınca suyun içinde boğularak öldüler.

4 askeri helikopter

Askeri helikopterlerler İkitelli sanayi bölgesinde mahsur kalanları topluyor. Çatılara çıkan onlarca insan helikopterlere halatlar vasıtasıyla yukarı çekiliyor. Bot sayısı artırıldı

Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak da buradaki arama kurtarma çalışmalarına 4 askeri helikopter ve 8 arama kurtarma botunun katıldığını, bot sayısının 1 saat içinde 30'a çıkarılacağını bildirdi



Su kanalına dönen İkitelli yoluna zodyak botları girdi. Nehre dönen suların içinde araçlarında mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarılıyor. Sürücüler araçların üstüne çıkarak canlarını kurtarabildiler. Yol adeta nehre dönmüş durumdaydı.. Görüntüler dehşet vericiydi.. Sel suların önüne kattığı her şeyi alıp götürdü.

TIR garajında manzara çok kötü

İSTOÇ yanyolda bulunan bir TIR garajındaki araçlar, sele kapılarak sağ sola savruldu. Sürücü ve çalışanlar da suya kapılarak kayboldu. Kaç kişinin öldüğü tam olarak netleşmedi.

5 aylık yağmur 1 saatte yağdı

CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli yaşananların doğal bir felaket olduğunu söyledi. Sürmeli'nin verdiği bilgilere göre İstanbul'da son bir saatte metrekareye düşen yağış miktarı 90 kilogram. Bu İstanbul'a düşen 5 aylık su miktarı..

Diğer ilçeler

Yeni Bosna'daki bazı fabrikaları su bastı. Fabrikalardaki bazı eşyalar suyla birlikte çevreye yayıldı. - Bahçeşehir Hamam Deresi civarında da sel baskını yaşanıyor. - Sultançiftliği, Alibeyköy, Sultangazi, İkitelli, Bağcılar ve Hadımköy'de çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Başakşehir

Başakşehir'de yollarda biriken sel sularında araçlarıyla mahsur kalan vatandaşalar itfaiye ekiplerince kurtarılıyor.

Ziya Gökalp Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bankalar Caddesi çevresindeki sanayi sitelerinde ise gece su baskınına uğrayan iş yerlerinde itfaiye ekiplerince suları tahliye çalışması başlatıldı.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 728  )
[ Ekleyen  (İnternethaber) | 09.09.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !