Derelere Çöp Atana Ne denir?

Köyümüzün deresi olan ve Horozköyü deresi ile beraber Gödeş deresi adını alarak denize dökülen deremize çöp atan bazı kendini bilmezler dereyi çöp kutusu sanmaya devam ediyor. En kuvvetli yağışların olduğu anlarda bile dereye atılan çöp poşetleri asla sürüklenmeyerek bir adım ileri gitmezken, dereye çöp atanlar öyle sanıyoruz ki çöp poşetini denize doğru gidecek sanıyor. Oysa denize gitmesi için onca yol alması gereken çöpler farz edelim ki o yolu aldığı zaman yüzdüğümüz , temizliğiyle övündüğümüz denizimizi ne hale getirecek?



İsmailbeyli Köyü Gençlik Kolları’nın bir çok zorluğa rağmen satın alarak köye gönderdiği 2 adet çöp konteynarı bazen yetersiz kalsa da Görele Belediyesi tarafından sürekli boşaltılıyor. Dereye çöpü atanlar üstelik Görele’ye arabalarıyla devam ederlerken sanki köy altında çöp konteynarı yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Özellikle Araplıorman Mevki, Kökdeğirmeni Mevki ve Horoz Mahallesindeki çöpleri denize atan kendini bilmez vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz ki; o dereler sizin pisletmeniz için akmıyor. O dereler sizin kişisel pisliklerinizi taşımaya mahkum değil. Kendinize saygınız yok madem çevrenize saygınız olsun. Temizliğin imandan geldiğini herkes bilirken sizler imansız mısınız ki çevrenizi kirletiyorsunuz?



Dereye çöp atanlara uyarımızdır; yakılacak olan çöplerinizi soba ve kuzinelerinizde yakınız. Toprağın çürüteceği sebze meyve kabuğu , yemekler gibi maddeleri de lütfen ev civarınızdaki bir alana dökünüz yada gömünüz. Aksi halde isimlerinizin tesbit edilmesi halinde Çevre ve Orman Bakanlığı ile Jandarmaya şikayet edileceksiniz!



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 802  )
[ Ekleyen  (İBHA-Haber Merkezi) | 31.08.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !