Havalar Düzeldi, Plajlar Doldu...

Sele teslim olan Giresun’da havaların düzelmesini fırsat bilen başta gurbetçiler olmak üzere yöre halkı fındık toplama zamanını dinlemeden plajlara akın ediyor. Görele’de sahil yolunun geçmesinden sonra kısıtlı sayıda kalan plajlar halkın yoğun ilgisiyle karşılaşırken Görele’nin en meşhur plajı olan Karaburun Deliklitaş plajı ziyaretçi akınına uğradı.

Sonrasında yeni yeni keşfedilerek yıldızı parlayan İsmailbeyli Köyü’nün yıkılan plajı yerine yapılan Görele’ye dönük Karaburun arkası İsmailbeyli Plajı son günlerde aşırı ziyaretçi almaya başladı. Taş ile dolu olan plajda oluşan büyük düzlük ve Karaburun’a yakın olan bölgede boylu boyunca şezlong ve şemsiyeler uzanırken sahile çadır kuranlar bile olmaya başladı. Yeni keşfedilen bu bölgenin en büyük özelliği ise denizinin çok temiz olması ve Karaburun ile dalgakıranlardan dolayı dalganın çok zayıf şekilde sahile vurması. Yüzmeyi yeni öğrenenler ve aileler için uygun olan arka kısımdaki kayaları da değerlendiren yöre halkı ön kısımda da boylu boyunca plaj şeridini doyasıya kullanıyor. Ön kısımın geniş olmasını fırsat bilen gençler voleybol sporunu da doyasıya yaşıyor.

Kuşçulu plajı dere ağzında olması nedeniyle ve inme yolunun tersliğinden dolayı çok kalabalık olmazken Çavuşlu’da kalan son plaj Çavuşluluların ilgisiyle karşılaşıyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 831  )
[ Ekleyen  (Haber-Fotoğraf:Göreleses/ Oğuzhan KILIÇARSLAN) | 12.08.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !