Giresun Yine Sele Teslim...

Yağışlar Giresun merkez, Keşap ve merkeze bağlı Duroğlu beldesinde etkili olurken, Batlama ve Aksu dereleri taştı. Meydana gelen taşkınlar sonucu yollar ve köprülerde hasar oluştu. Yollarda mahsur kalan 10 kişi kurtarılırken, dün gece trafiğe kapanan Giresun-Dereli karayolu sabah saatlerinden itibaren kontrollü olarak trafiğe açıldı. İl merkezinde yüzlerce ev ve işyeri sular altında kalırken, dere sularına kapılan otomobiller denize sürüklendi. Giresun şehir merkezinde sabah saatlerinde elektrikler kesildi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, dün gece başlayan yağışların 12 saat devam ettiğini belirterek "Giresun'un sahil kesiminde evlerin birinci katları sular altında. Sel sularına karşı yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Yardım bekliyoruz. Geçen sel afetinin iki üç kat büyüklüğünde bir afetle karşı karşıyayız" dedi.

Giresun'un bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini anlatan Aksu, şöyle konuştu: "Çaresiz durumdayız. Sel afetinin en büyük suçlusu Sahil Yolu'nun Giresun şehir içi geçişidir. Bir an önce bu yolun gözden geçirilmesini istiyoruz."

Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in Giresun'a gelerek incelemelerde bulunacağı belirtildi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da bugün Giresun'daki tüm ziyaretlerini iptal ettiği ve sadece geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

GAZİ CADDESİ DERE OLDU

Giresun'da dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmurlar sonrasında, bir çok sokakta su seviyesi yükselirken, logarlardan dışarıya akan sularla beraber Gazi Caddesi'de adeta dere oldu.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 810  )
[ Ekleyen  (Giresunekspres) | 28.07.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !