Giresun'u Sel Götürdü...

Giresun'de sel felaketi. Ani bastıran yağış sonrası iki dere taştı.Şehir sulara gömüldü. Bazı araçlar denize sürüklendi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'daki aşırı yağış sonucu taşan dere kenarlarında park halindeki 10'larca aracın denize sürüklenerek kaybolduğunu bildirdi. Aksu, yaptığı açıklamada, sabaha karşı kentte başlayan şiddetli yağış sonucu kent merkezinin batısındaki Büyük Güre ve Küçük Güre derelerinin taştığını belirtti.

DERE YATAĞINDA PARK EDİLEN ARAÇLAR

Taşkın sonucu Batlama Mahallesi ve Güre Mahallesi'nde alt ve üst yapıda büyük zarar oluştuğunu ifade eden Aksu, ''Bölgede çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bu zarar için şimdilik 10-15 milyon TL diyebiliriz. Taşkın sonucu dere yatağı kenarında park edilmiş 10'larca araç denize sürüklenip kayboldu. Giresun Devlet Hastanesi'nin arşiv ve morg bölümlerine su doldu. Ayrıca banka ve okulların giriş katları su altında kaldı. Buralarda motopomplarla su tahliye çalışmalarına başlandı'' dedi.

BULANCAK'TA DA DERELER TAŞTI

Giresun'da etkili olan yağış sonucu, Bulancak ilçesinde de derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yeri su baskınına uğradı.

Olayda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu anlatan Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, sahile yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta olan iç kısımlardaki yağışın bile ilçelerini etkilediğini belirtti. Aydın, ''Yağış yüzünden köylerin bir kısmına ulaşım sağlanamıyor. Çökme tehlikesi olan bazı evler de tahliye edildi'' dedi.







GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 814  )
[ Ekleyen  (Giresuneksprers) | 21.07.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !