Çanakçı Kuşdili Festivali Başlıyor...

Uluslararası 12. Kuşdili Festivali 28 Haziran 2009 Pazar günü Kuşköy Köyü'nde gerçekleştiriliyor.. Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği tarafından organize edilen 12. Kuşdili Festivali’nin bu yıl daha coşkulu geçeceğini belirten Dernek Başkanı Şeref Köçek, “Gerek belgemizde, gerek İlimizde, gerekse İl dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizi 28 Haziran’da Çanakçı Kuşköy’e bekliyoruz” dedi. Uluslararası 12. Kuşdili Festivaline kemençenin ustası Katip Şadi ve Mehmet Sırrı Öztürk’ün de katılacağını belirten Dernek Başkanı Köçek, sürpriz sanatçıların da 28 Haziran’da Kuşdili Festivalinde yerini alacağını anımsatarak, kuşdilini tüm ülkeye yaymak için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde dernek şubesi açacaklarını ifade ett.

Çanakçı Dernekler Birliği tarafından İstanbul’da da 2. kuşdili Etkinliği 21 Haziran Pazar günü yapılayor.

Çanakçı Dernekler Birliği tarafından düzenlenen 2.kuşdili Etkinliği 21 Haziran Pazar günü Ümraniye/Tepeüstü/Sultanmurat korusunda yapılacak ve Mavikaradeniz TV.tarafından saat 14:00 itibaren canlı olarak yayınlanacak.

İlki geçen sene Kaymakdonduranda yapılan Giresunlu hemşehrilerimizin hem piknik yapıp, hemde gönlünce eğlendiği, her yanı kuşdili sesinin doldurduğu etkinliğe birbirinden değerli sanatçılar katılacaktır. Çanakçı Dernekler Birliğinden yapılan açıklamada " Bu etkinlik tarafımızdan düzenlenmiştir. Ancak tüm Giresunlu hemşehrilerimizi özellikle Göreleli dostlarımızı bu güzel günde aramızda görmek istiyoruz. Hem birlikte piknik yapmaktan, gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü birlikte yaşamaktan mutluluk duyacağız. Etkinliğimiz Mavikaradeniz TV.tarafından saat 14:00 itibaren canlı olarak yayınlanacaktır." denildi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 727  )
[ Ekleyen  (İBHA) | 18.06.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !