Zihni Google'dan Hızlı...

21 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, tarihleri, günleri, geçmişte yaşanan olayları ve isimleri asla unutmuyor!Kırklareli’nde uygulama okulu ve iş eğitim merkezinde kurs gören 21 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, herhangi bir tarihin hangi güne isabet ettiğini zihinden hesaplayabiliyor. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Akaner, mental retardasyon (hafif düzeyde zihinsel özürlü) sağlık raporu bulunan kursiyerlerden Cüneyt Yetişkin’in, geçmiş ve gelecekteki herhangi bir tarihin hangi güne isabet ettiğini zihinden, en fazla 3 saniyede doğru olarak cevap verebildiğini söyledi.

Yetişkin’in, 2 yıl önce kendilerine geldiğini ve galoş kursunu başarıyla bitirdiğini ve şu anda Takı Tasarım Yapım Kursuna devam ettiği ifade eden Akaner, şöyle devam etti:

"Kursiyer öğrencimiz, ilköğretimi kaynaştırma statüsünde bitirmiş. Daha sonra yine yanı statüde Endüstri Meslek Lisesi Yapı Ressamlığı bölümüne devam etmiş. Ancak bu bölümü tamamlayamadığı için 2 yıl önce bize geldi. Daha önce söylediğim gibi galoş kursunu başarıyla bitirdi. Şimdi de Takı Tasarım Kursuna devam ediyor.

Çok güçlü bir zihni var. Geçmişte yaşanan olayları, isimleri, gördüğü birini asla unutmuyor. Onu daha farklı sanat alanlarına da yönlendirmek istiyoruz" dedi. Yetişkin de, yaklaşık 9 yıl önce böyle bir özelliği olduğunu fark ettiğini belirterek, zihninde bir formül ya da algoritma kullanmadığını söyledi.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 767  )
[ Ekleyen  (milliyet) | 14.06.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !