Hemşehrimiz Esnafa Göz Açtırmadı...

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen ölçü ve ayar memuru İsmailbeyli Köyü doğumlu Rıfat Kılıçarslan İstanbul’da esnafa göz açtırmıyor.Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen ölçü ve ayar memuru hemşehrimiz Rıfat Kılıçarslan ile ortaklaşa yapılan incelemelerle, pazar denetimlerini gerçekleştiren Ümraniye Zabıta ekipleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ‘Ölçüler ve Ayar Kanunu’ kapsamında Pazar tezgâhlarında bulunan terazileri ve ağırlıkları kontrol etti.



Ekipler, Ümraniyelilerin mağdur olmaması yönünde çalışmalarını yoğunlaştırarak esnafları denetledi. Pazar esnafları içerisinde eksik ağırlıklarla (kg. / gr.) satış yapan, terazisi bozuk olan, mührü olmayan, eksik tartan, kimlik tabelası bulunmayan, tezgâh üzerinde etiket bulundurmayan, sağlık muayene cüzdanı olmayan, bağırarak satış yapan, müşterisine kötü davranan pazar esnaflarına yasal işlem yaptı.



Ümraniye Zabıta Ekipleri tarafından, halkın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek gıdalar ve haksız kazanç sağlanmaması yönünde, pazar tezgâhlarında bulunan teraziler kontrol edilerek, eksik ve yanlış tartan ölçü aletlerine, gramajı eksik olan ağırlıklara el konuldu, ilgililere Türk Ceza Kanunu kapsamında yasal işlemler yapıldı.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 838  )
[ Ekleyen  (Yenianadoluekspres-Haber Merkezi) | 05.06.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !