Dernekler Faaliyetlerine Başladı...

İsmailbeyli Köyü Derneği geleneksel pikniğini, kent merkezinden uzaklaşmadan köylülerine bu imkanı sunuyor. Yürüyüş parkurları, spor alanları, çocuk parkları bulunan Ümraniye Kent Ormanı'nda 24 Mayıs pazar günü Köylüleri ile bir araya geliyor.Dernekler, beton binalar, yoğun iş stresi altında kalan ve yağışlı geçen kış sebebiyle güneşli havaya adeta hasret kalan köylülerini piknik düzenleyerek bir araya getiriyor.

Şehir içindeki daracık yeşil alanlarda ve kent merkezinden kalkıp uzak yerlere giderek piknik yapmaya çalışan köylülerini, şehrin içinde çocuklarıyla birlikte yeşil alanlar da gezip eğlenerek tertemiz havada yorucu bir haftanın ardından yeşilin ve mavinin buluştuğu güzel bir yerde hem bedeni hem de ruhu dinlendirebilecek huzurlu bir piknik sunan Görele İsmailbeyli Köyü Derneği bu senenin ilk etkinliğini gerçekleştiriyor.

Oluşturulan Genç Dernek yönetimi ile faaliyetlerine piknik ile başladıklarını ifade eden, İsmailbeyli Köyü Dernek Başkanı Oğuzhan Kılıçarslan yaptığı açıklamada; “Bu noktada bizlere destek olan tüm köylü, arkadaş ve akrabalarımıza da teşekkür ediyoruz. Bizlerden beklentiler tabii bir o kadar derece de fazla. Bu isteklere inşallah zaman içerisinde olumlu yanıtlar vererek köyümüzdeki tanışmaları daha çok arttırıp İsmailbeyli Köyü'nü daha ilerilere taşımak en büyük hedefimiz. Gelecek kuşakların birbirinden habersiz ve köyüne gelmeyen nesil olmasını istemiyoruz. Köyümüzün geri kalmasını hiç istemiyoruz. 2006 yılından beri yaptığımız çalışmalar ortada” dedi.

“KÖYÜMÜZE HAK ETTİĞİNDEN FAZLASINI YAPACAĞIZ”
Çalışmalarının arasında en önemli görevlerinin, İsmailbeyli Köyü'ne hak ettiğinden daha fazlasını sunmak olduğunu açıklayan Kılıçarslan, ”Çünkü orası bizim toprağımız. Orası bizim yurdumuz. Yarın öbür gün gurbette başımıza bir şey gelse dönecek tek yerimiz. Bizim o topraklara borcumuz var. Orada yaşamamızın elbette bir maliyeti var. Bizlerde bu maliyeti köy olarak el ele vererek karşılayacağız. Köyümüzü daha çok yaşanabilir hale getireceğiz. İnsanlarımızın birbirine daha sıkı sarılmasını sağlayacağız. Bu amaçlarımız doğrultusunda Halı saha maçları ve piknik etkinliklerimiz ile başlangıç yapmış bulunuyoruz. Anneler günü için özel bir açıklamamız daha olacak. Haziran ayında olmadı Ramazandan sonra bir şehir dışı gezimiz olacak. Hane ziyaretlerimiz de devam edecek, mahalle temsilcilerimiz olacak. Hastalarımızı ziyaretlerimiz, zorda kalan ailelere yardımlarımız ve bunun gibi düşündüğümüz daha pek çok şey. Umarım hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

İsmailbeyli Köyü Derneği geleneksel pikniğini, kent merkezinden uzaklaşmadan köylülerine bu imkanı sunuyor. Yürüyüş parkurları, spor alanları, çocuk parkları bulunan "Ümraniye Kent Ormanı'nda" 24 Mayıs pazar günü Köylüleri ile bir araya geliyor.

“ÜMRANİYE KENT ORMANI” Mangal yakmanın yasak olduğu Kent Ormanının ana giriş kapısı Ümraniye Küçüksu Caddesi Hekimbaşı mevkiinde olması nedeniyle ulaşım oldukça rahattır. Ana giriş kapısı kontrol kulübesi, wc’ler, 900 araçlık otopark, gözlem kulesi, enformasyon binası, 7 km orman yolu, 12 km yangın emniyet şeritleri, yaklaşık 10 km ihata tesisi mevcuttur.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 748  )
[ Ekleyen  (Yeni Anadolu Ekspres - Sabri Kılıçarslan) | 06.05.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !