Fındık Üreticilerine Önemli Uyarı...

İl Tarım Müdürlüğü, "Fındık Kurdu" mücadelesi ile ilgili üreticileri uyardı. İl Tarım Müdürlüğü yaptığı açıklamada, çiftçilerin 7 Mayıs 2009 tarihinden itibaren bahçelerini sık sık kontrol ederek Fındıkların %50’si Mecimek Büyüklüğüne geldiğinde ilaçlı mücadeleye başlaması gerektiğini bildirildi. İlaçlı mücadeleye bu sene sahil kolda 12 Mayıs 2009, orta kolda 15 Mayıs 2009, yüksek kolda ise 18 Mayıs 2009 tarihinde başlanılması ve bu mücadelenin en geç 10 gün içerisinde bitirilmesini açıklayan İl Tarım Müdürlüğü, “Su ile karıştırılarak atılan ilaçlarda dekara verilen doz, atomizörle 12–18 litre, pülverizatörle 30 litre su ile karıştırılarak atılmalıdır. İlaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. Yörede arıcılık yapılıyorsa arılara daha az zarar veren; Fındık Kurdu ve aynı dönemde zarar yapan diğer zararlılara karşı daha etkili olan su ile karıştırılan ilaçlar tercih edilmeli ve arılar ilaçlanan sahanın dışına taşınması gerektiğini ifade etti.”

İnsan ve hayvan sağlığı bakımından ilaçlama bitiminden 21 gün sonrasına kadar ilaçlı bahçelerde hayvan otlatılmamalı ve meyve yenilmemesi gerektiğine dikkat çeken yetkililerce yapılan açıklamada, Mücadelede tavsiye edilmeyen ilaçların kullanılmaması; herhangi bir kimyasal maddenin ilaçla kesinlikle karıştırılmaması ve ilaçlamanın bir seferde yapılması gerektiği vurgulandı.

Kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri İl’de İl Tarım Müdürlüğü, İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlükleri ile diğer kurum ve kuruluşlarda görevli yetkili kişilerce yazılacak REÇETE karşılığında Bitki Koruma Ürünleri Satış Bayisinden alınmalı.

Daha geniş bilgi almak isteyen çiftçiler İl’de İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğüne, İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat edebilecek.

Daha geniş bilgi almak isteyen çiftçiler İl’de İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğüne, İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat edebilecek.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 803  )
[ Ekleyen  (Göreleses.com) | 05.05.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !