İsmailbeyli Köyü Pikniği 17 Mayıs'ta Ümraniye Kent Orman'da..

İsmailbeyli Köyü Derneği'nin düzenleyeceği "Geleneksel İsmailbeyli Köyü Pikniği" bu yıl Ümraniye Hekimbaşı Kent Orman tesislerinde gerçekleşecek. 17 Mayıs pazar günü gerçekleşecek olan piknik alanında mangal yakmak yasak. Her katılımcının evinden yiyeceklerini hazırlayarak getirmeleri gerekmekte. Piknik alanında hediyeli çekilişler, satranç-dama turnuvaları , çuvalda zıplama yarışmaları , kaşıkta yumurta taşıma yarışmaları gibi etkinlikler ayrıca imkanlar dahilinde kemençe organize edilecek. Piknik alanı Hekimbaşı'nda olduğundan ulaşım son derece rahat. Ulaşım için servisle gelmek isteyenlerin 0543 743 88 40 - 0506 812 27 40 numaralı telefonlardan Oğuzhan Kılıçarslan'a isim yazdırmaları gerekmektedir. Özel aracıyla gelecek olanlar için 900 araçlık ÜCRETSİZ park alanı mevcut olan Kent Orman tesisleri harika doğası ve Meşe ağaçlarıyla sizleri büyüleyecek. Tesislerde ayrıca toprak Futbol sahasında maç organizasyonu yapılacak. Piknik alanında çocuk parkı , tuvalet, güvenlik , gözetleme kulesi gibi hizmetlerde bulunuyor. Dernek yönetimimiz ile kaynaşma imkanı olacak olan pikniğimizde gördüğümüz , göremediğimiz tüm İsmailbeyli Köyü insanlarını görmek istiyoruz.

Adres Tarifi: Ümraniye sonduraktan Kazım Karabekir - İnkılap Mahallesi sapağına saparak Carrefour yolunu takip edin ve hiç bir yere sapmayın. Ümraniye Belediyesi Evlendirme dairesini geçiyorsunuz. Hekimbaşı spor tesisleri yolun solunda belirdiği zaman sağa sinyalinizi vermeye başlayabilirsiniz. Yolun sağına baktığınızda KENT ORMAN tesislerinin girişine gelmiş olacaksınız.

Sizlere Kent Orman ile ilgili Yeni Anadolu Ekspres gazetesinde Sabri Kılıçarslan imzalı haberi sunuyoruz.

Bahar mevsiminin gelmesiyle, beton binalar ve yoğun iş stresi altında kalan şehir insanı, piknik ihtiyacı hissedip kendini yeşillikler arasına atmak ve kent merkezinden kalkıp Belgrad Ormanları, Riva, Şile ve Ağva'ya gitmek yerine, şehrin içinde çocuklarıyla birlikte yeşil alanlar da gezip eğlenerek tertemiz havada yorucu bir haftanın ardından yeşilin ve mavinin buluştuğu güzel bir yerde hem bedeni hem de ruhu dinlendirebilecek huzurlu bir piknik yapmak ister.

Şehir içindeki daracık yeşil alanlarda ve kent merkezinden kalkıp Belgrad Ormanları, Riva, Şile ve Ağva'ya giderek piknik yapmaya çalışan İstanbulluların imdadına yetişen Kent Ormanlarından biri Ümraniye’de bulunan “Kent Ormanı” dır. Ümraniye Kent Ormanı'nda yürüyüş parkurları, spor alanları, çocuk parkları bulunuyor.

Mangal yakmanın yasak olduğu Kent Ormanının ana giriş kapısı Ümraniye Küçüksu Caddesi Hekimbaşı mevkiinde olması nedeniyle ulaşım oldukça rahattır. Ana giriş kapısı kontrol kulübesi, wc’ler, 900 araçlık otopark, gözlem kulesi, enformasyon binası, 7 km orman yolu, 12 km yangın emniyet şeritleri, yaklaşık 10 km ihata tesisi mevcuttur.

Ümraniye ile Beykoz arasında Elmalı Baraj Havzası’nın çevresinde oluşturulan, 11 milyon metrekare alana sahip olan ‘İstanbul Kent Ormanı’ Kuzeyde Beykoz ilçesi, Güneyde ve Doğuda Ümraniye, Batıda Üsküdar ilçe sınırları ile çevrilidir. İçerisinden Asya’yı Avrupa’ya bağlayan Fatih sultan Mehmet Köprüsünün ana arteri geçmektedir.






GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 1070  )
[ Ekleyen  (İBHA - Yeni Anadolu Ekspres - Sabri Kılıçarslan) | 03.05.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !