Hücre evi baskını: 1 Şehit, Bir Vatandaş Öldü...

İstanbul Bostancı'da polis bir hücre evine baskın yaptı. Olayda bir başkomiser şehit oldu. Bir vatandaş hayatını kaybetti. 7 polis yaralandı. Bostancı Emanet Sokak'ta devriye görevi yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Polisin de ateşe karşılık vermesi üzerine saldırgan ya da saldırganlar, yaklaşık 15 gün önce kiralandığı öğrenilen aynı sokaktaki bir apartmanın 1. katındaki daireye girdi.

Bu kişi ya da kişiler, buradan polisle çatışmaya devam etti.

4 saat süren silahlı çatışmada 7 polis memuru yaralandı.

Yaralı polislerden bir başkomiser kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralı polisler ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin ''Orhan Yılmazkaya'' olduğunu ileri sürerek, ''teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu'' iddia etti.

KARŞI APARTMANDAKİ GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

"Sabah silah sesleri ile uyandık. onun üzerine iki bomba atıldı. Bu bombayla polisler yaralandı. Saat 8.00 gibi 4 polis daha yaralandı. Şu anda apartmanda büyük bir yangın çıktı. İtfaiye geldi. Ancak 5. Kata iskele kurdu. Alt kattaki insanları üst katlara alıyorlar. Şu anda alev yok ama çok kesif bir koku var. Bu sokak çok nezih bir sokak. Kültür seviyesi yüksek insanlar oturuyor. Şu andan 10’dan fazla ambulans burada bulunuyor. Bölge minibüs yolundan itibaren kapalı. Operasyon yapılan binayla benim aramda 40 metre var. Çatışma yükseldiği anda kendimi çapraza alıyorum."

DEVRİMCİ KARARGAH ÖRGÜTÜ

Edinilen bilgilere göre, çatışmadakilerin Devrimci Karargah Örgütü adlı bir örgüt üyeleri olduğu belirtiliyor.

Bu örgütün geçtiğimiz günlerde 1. Ordu Komutanlığı'na ve AKP İstanbul Başkanlığı'na yapılan saldırıları gerçekleştiren örgüt olduğu gelen bilgiler arasında.

Çatışmaların yaşandığı bu evin örgütün merkez üssü olduğu belirtiliyor.

Örgüt PKK’nın bir süredir lojistik desteğini de alan bir örgüt olarak biliniyor."

VALİ GÜLER: 60'A YAKIN YERE OPERASYON YAPTIK

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Daha önce bazı askeri bilimlere, siyasi partilere ve değişik yerlere eylemler yapan, önümüzdeki günlerde de sansasyonel nitelikte eylem hazırlığı içinde olduğu bilinen ve daha önceden de takip edilen örgüt elemanlarından birinin bugün evine yapılan baskında, ilk aşamada bomba atarak karşılık verdi. Ve bu ilk atılan bombada 3 polis arkadaşımız yaralandı. Daha sonra bir kez daha atılan patlayıcı madde ile ilgili bunun bir bubi tuzağı olduğu bilgisi var elimizde, bundan da 4 polis arkadaşımız yaralandı. Toplam 7 memurumuz yaralı, hastanelerde tedavileri sürüyor. Bir arkadaşımızın durumu biraz ciddi gibi gözüküyor. Söylemlerinde aşırı sol örgüt mensubu olduğunu söylüyor. Örgütün üst düzey yöneticisi olduğunu sanıyoruz. Polisi gördüğü her noktaya ateş ediyor. İçeride çok miktarda cephane olduğu belirtiliyor. Tüm tedbirleri aldık. Emniyet Müdürü bizzat sürdürüyor. Bugünkü operasyonlarda eylem hazırlığını gösteren bombalar bulmuştuk. Önümüzdeki günlerde yapacakları eylemleri önlemeye yönelik operasyonlar yaptık. Bunların içinde aşırı sol örgütler, bölücü örgütler ve radikal sağ örgütler var.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 706  )
[ Ekleyen  (nethaber) | 27.04.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !