Sarhoş Annenin Sütü Öldürdü!

Rusya'da bir kadının sarhoşken emzirdiği için bebeğinin ölümüne yol açtığı iddia edildi. Rusya'nın doğusundaki Zabaykalye bölgesinde meydana gelen olay ülkede büyük yankı uyandırdı. Bölge savcılığının dört aylık bebeğin ölümü ile ilgili dava açtığı ifade edildi. Savcık, bebeğin ölüm sebebini annenin sarhoşken emzirmesine bağladı.

Ria Novosti haber ajansına açıklamada bulunan savcılık kaynağı "28 yaşındaki anne uzun süredir alkol kullanıyormuş. Sabah saf alkol tüketen anne, akşam üzeri de üç kez bebeğini emzirmiş. Gece çocuk yatağında ölü bulundu. Çocuğun zehirlenerek öldüğü anlaşılıyor." ifadelerine yer verdi.

Savcılık çocuğun zehirlenmesini alkolde bulunan 'etanol' maddesine bağlıyor. Anneye dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmadan dava açıldı. Zanlının iki yıla kadar hapse mahkûm edilmesi bekleniyor.

Moskova Çocuk Hakları Komisyonu'nun geçen hafta yayınladığı bir raporda çocukların erken yaşta alkolle tanıştığı gerçeği ortaya çıkmıştı.

Rusya Devlet İstatistik Ajansı'nın verilene göre, Rusya'da her yıl 40 bin kişi alkol zehirlenmesinden hayatını kaybediyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 767  )
[ Ekleyen  (haber3) | 21.04.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !