Deniz Seki Fena Yandı...

Savcılık Deniz Seki hakkındaki iddianameyi tamamladı. Şarkıcı için öyle bir hapis cezası istedi ki herkesin gözü yerinden fırladı!İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan Şarkıcı Deniz Seki’nin 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar hapsi istendi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma’nın düzenlediği uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan Şarkıcı Deniz Seki hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAKTAN 24,5 YIL

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan iddianamede, Şarkıcı Deniz Seki’nin TCK’nın 188/3-4 ve 191/1 maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi. İddianame 19 kişi hakkında hazırlandı. Daha önce uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle ifadesine başvurulan sanatçı Hüsnü Şenlendirici hakkındaki dosya ise ayrıldı. TCK’da “uyuşturucu ticareti yapmak ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçlarını kapsayan bu maddelere göre Deniz Seki’nin 8,5 yıldan 24,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Seki, Jandarma operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve başkalarına vermek için uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme sorgusunun ardından serbest bırakılan Seki hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama emri çıkarılmıştı. Ardından tekrar hakim karşısına çıkarılan Seki, tutuklanarak Bakırköy Cezaevi’ne gönderilmişti.

Seki, mahkeme sorgusunda, mesleğinin sanatçı, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu söylemişti. Hiçbir örgüte üye olmadığını belirten Seki kimse için uyuşturucu madde temin etmediğini de kaydetmişti. Son dönemlerde yaşadığım sıkıntıların etkisiyle uyuşturucu kullandığını ifade eden Seki, “Şu anda bundan dolayı pişmanım. Bir sanatçı olarak bu durumda olmaktan da büyük üzüntü duyuyorum. Kimseye menfaat karşılığı uyuşturucu temin etmiş değilim. Bir daha uyuşturucu kullanmayacağım" demişti.

İSTENEN CEZALAR

MADDE 188 (Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti)

(3) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, beş yıldan onbeş yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

(4) Uyuşturucu maddenin eroin, kokain, morfin veya bazmorfin olması hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

MADDE 191 (Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak)

(1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 664  )
[ Ekleyen  (internethaber) | 10.04.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !