Ordu'da Kuduz Paniği Yaşanıyor...

Ordu'da son bir ayda köpeğin ısırdığı üç kişide kuduz tespit edilmesi üzerine, il merkezinde 6 ay boyunca karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, düzenlendiği basın toplantısında, il merkezinde son bir ayda köpeğin ısırdığı üç kişide kuduz tespit edildiğini söyledi.Kuduz oldukları belirlenen ve telef olan köpeklerin başka hayvanlarla temas etmiş olabileceğini göz önüne alarak il merkezinde 6 ay süreyle karantina uygulaması başlatıklarını bildiren Sadıkoğlu, şu bilgileri verdi:

''İlimize dışarıdan gelen bir köpeğin iki kişiyi ısırması ve daha sonra da telef olmasının ardından Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsünde yapılan incelemede, köpeğin kuduz hastalığı taşıdığı tespit edildi. Köpeğin ısırdığı iki kişi ise olayın hemen ardından Ordu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ancak üç gün önce bir kişiyi ısıran ve daha sonra ölen köpekte de kuduz tespit edildi. Söz konusu köpekler, sokaklardaki birçok hayvanla temas bulunmuş olabilir. Bu süreçte Ordulu vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı ve sokaklardaki köpek ve kedilerden mutlaka uzak durmaları gerekmektedir.''

KARANTİNA UYGULAMASI

Belediye sınırları içinde 6 ay süreyle uygulanacak karantina sırasında il merkezine hayvan girişi ve çıkışları ile hayvanların nakliyelerine kısıtlama getirildiğini belirten Sadıkoğlu, toplantıda, karantina tedbirleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Buna göre, 6 süreyle evcil hayvanların umuma açık yerlerde gezdirilmesi yasaklandı, hayvan pazarlarının denetim altına alınması kararlaştırıldı. Başka illerden nakliye sırasında Ordu geçişleri, veteriner denetimde ve kapalı kasa araçlar kullanılarak yapılacak.

Vatandaşları uyarıcı mahiyette duyurular yapılacak, okullarda eğitim çalışması yürütülecek.

Ayrıca at, eşek, katır, sığır, kedi ve köpeklerin 6 ay süre ile koyun, keçi ve kanatlı hayvanların ise 3 ay süre ile belediye sınırlarına giriş ve çıkışları yasaklandı. Sahipli kedi ve köpeklere aşılama çalışması yapılması, aşılananların sağlık karnesi düzenlenerek tasma takılmasının yanı sıra kentin girişi ve çıkışlarına uyarıcı tabela konulması da alınan tedbirler arasında bulunuyor.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 736  )
[ Ekleyen  (internethaber) | 02.04.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !