Artık sonsuzluğun evinde...

Yazıcıoğlu artık son durağında. Tacettin Dergahı'nda defin sırasında izdiham yaşandı. Defin işlemi tamamlandı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bugün sonsuzluğa uğurlandı. Ankara'da daha önce görülmemiş bir kalabalık vardı. Yüzbinler "alperenlerini" uğurlamak için sokaklara dökülmüştü... Sivas'tan, Maraş'tan, Muş'tan; Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, Genel Başkanları'na, abilerine, amcalarına son görevlerini yapmak için Başkent'e akın etmişti...

İLK TÖREN MECLİS'TE

Yazıcıoğlu için ilk tören saat 11:30'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapıldı. Meclis'teki törene ilk gelen yıllarca omuz omuza çalıştığı MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Buradaki törene katılan eşi, annesi, kızı ve oğlu güçlükle ayakta durabildi... Sevenleri de Meclis'in önündeki yerini almışlardı. Meclis'in ardından tabut Kocatepe Camii'ne doğru yola çıktı. Yol boyunca tabutun üzerine çiçek yağmuru vardı.

4 İMAM 4 MİNAREDEN EZAN OKUDU

BBP lideri için Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın cenazesindeki yöntem uygulandı. Öğle namazı için Kocatepe Camii’nin 4 minaresinden, 4 ayrı imam 10’ar saniye aralıklarla ezan okudu. Ezan Ankara'nın her yerinden yankılandı... Milyonlar gözyaşları içinde Kocatepe'ye akın etti..



CAMİDE EKSİKSİZ KADRO

Kocatepe Camii pek nadir olayda devletin üst kademesinin tamamını avlusunda görür... İşte bugün o gündü... Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve tüm Meclis eksiksiz oradaydı.



GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 703  )
[ Ekleyen  (internethaber) | 31.03.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !