Helikopteri Bulduk 5 Kişi Donarak Ölmüş...

BBP lideri ve yanındakilerle birlikte düşen helikopter Keş dağında köylüler tarafından bulundu. Abidin Karataş adlı bir köylü tarafından bulunan helikopter ile birlikte helikopterde bulunan 5 kişinin cesedi de helikopterde ve helikopterin yakınında bulundu.Göksun ilçesi Kurucuova köylüleri düşen helikopteri buldular. Arama çalışmalarına katılan köylüler tarafından bugüne kadar arama yapılan bölgenin 20 km aksi istikamette bulunduğu söylenen helikopter enkazına ulaşan Abidin Karataş televizyon kanalları ile irtibat kurarak yaşanan dramı anlattı. Karataş düşen helikopterde önce iki kişinin cesedini bulduğunu, daha sonra da birlikte olduğu arkadaşları toplam 5 kişinin cesedini bulduğunu söyledi.

YAZICIOĞLU YOK ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ

Köylüler helikopterde buldukları cesetler arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedinin bulunmadığını onu da aradıklarını belirttiler.

DÖNGEL KÖYÜ MUHTARI TİLKİ:

''HELİKOPTERİN YANINDAYIZ. İÇİNDE DONMUŞ 2 KİŞİ GÖRÜYORUM''

Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazını bulduklarını, içinde donmuş 2 kişi olduğunu gördüklerini söyledi.

Muhtar Tilki, Kanal 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, ''Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan'' dedi.

Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, ''Şu an helikopterin yanındayız. Burası kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var'' diye konuştu.

ENKAZI BULAN KORUCULARDAN REMZİ GÖK: ''5 CESET BULDUK, ARALARINDA MUHSİN YAZICIOĞLU YOK''

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan ve önceki gün düşen helikopteri bulanlardan korucu Remzi Gök, 5 ceset gördüklerini, ancak bunlar arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun olmadığını söyledi.

Remzi Gök, Haber Türk kanalına yaptığı açıklamada, 17 kişiden oluşan ekiplerinin enkazı bulduğunu belirtti. Helikopterin özellikle ön kısmının çok parçalanmış bir halde olduğunu ifade eden Gök, 2'si içinde olmak üzere 5 ceset bulduklarını, ancak Muhsin yazıcıoğlu'nun ölüler arasında olmadığını kaydetti.

Kendilerinin de arama sırasında donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Gök, enkazın bulunduğu yerin Döngel köyüne yaklaşık 4 saatlik bir mesafede ve zirveye yakın olduğunu söyledi.

Çevrede arama çalışmalarının sürdüklerini belirten Kurucuova köyünden olan Remzi Gök, enkazı bulmaları üzerine durumu karokola bildirdiklerini de ifade etti.
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 712  )
[ Ekleyen  (akşam) | 27.03.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !