Kansere Önlem Almak Tedaviden Kolay...

Ölümcül hastalık listesinde 1 numaralı yerini koruyan kanserden korunmak mümkün. Bu önlemlerden biri de 3 beyazı hayatınızdan çıkartmak. Modern dünyanın en ürkütücü hastalığı olan kanser, gittikçe yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre kanser, 2010’da dünyadaki en ölümcül hastalık olacak. Bu konuda birçok tedavi yöntemleri geliştiriliyor. Çalışmalarını 15 yılı aşkın bir süredir ABD’de sürdüren Dr. Seza Güleç, birkaç ay ömür biçilen kanser hastaların yeniden hayata tutunmasını sağladı.

YÜZDE 99 İYİLEŞME

ABD’de yeni uygulanmaya başlanan “radyoaktif mikroküreler” Türkçe adıyla “boncuk tedavisi” Amerika’da tam 125 hasta üzerinde uygulandı ve yeni tedavi yöntemi ile hastaların yüzde 85’inde klinik olarak hedefe ulaşıldığı belirlendi. Yüzde 99’unu ise tedaviye yanıt verdi.

Ancak Dr. Güleç, kanser tedavisinden önce kişilerin kansere yakalanmamak için çaba sarf etmelerini istiyor. Hayvanlara büyüme hormonu verilince süt ve eti artıyor. Bunlar insana da geçiyor. Mümkün olduğunca beyaz et tercih edin. Kümes hayvanlarından köyde yetişenleri yemeye çalışın. Marketlerden aldığınız kümes hayvanlarının derisini asla yemeyin. Kırmızı et tüketecekseniz kuzu eti alın, genellikle kuzular zehirlenmemiştir. Herkesin bildiği ama kabul etmediği bir gerçek de ‘3 beyaz’ formülü Beyaz un, şeker ve tuzu hayatınızdan çıkartın.

Haftada 3 kez veya daha fazla fast-food yiyenlerde kanser riski artıyor. Araştırmalar, mangal konusunda da gerçeği gözler önüne seriyor: Mangal yapmayın.’ Ancak vazgeçemeyecek kadar seviyorsanız, mangal ateşinde fazla tutmayın. Çünkü en ufak yanık kanserojen riskini artırmaktadır. Mangal yerine fırın haşlama, buğulama hem sağlığınız için hem de daha huzurlu bir yaşamın kapılarını aralar. Araştırmalar, haftada 4 ya da daha fazla balık yemenin kan kanserlerine yakalanma riskini üçte bir oranında azalttığını gösteriyor. Somon, sardalye, tuna, uskumru, karides ve midye gibi yağlı balıkların da kadınlarda endometriyal kanseri gelişme riskini azaltıyor.
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 756  )
[ Ekleyen  (haber7) | 15.03.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !