Ada İnternetten İzlenecek

Doğu Karadeniz`de üzerinde insan yaşayabilen tek ada olan Giresun Adası`nda, koruma altına alınan çeşitli kuş türlerinin üreme evreleri internet üzerinden canlı izlenebilecek. Giresun Adası Eko Turizm Gelişim Planı Proje Koordinatörü ve Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu(TÜRÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, yaptığı açıklamada, Giresun Adası için `Giresun Adası Koruma ve Eko Turizm Gelişim Planı` projesi hazırladıklarını ifade etti.

Adanır, yaklaşık bir yıl önce hayata geçen projenin kaynak sıkıntısı dolayısıyla % 5 dolayında gerçekleştiğini söyledi.

Hakan Adanır, Giresun Adası`nda koruma altına alınan kuş türlerinin üreme evrelerini, Adanın çeşitli bölgelerine yerleştirilecek 6 kamera yardımı ile internet üzerinden tüm dünyaya izlettireceklerini bildirdi.

Bu çalışmayla her yıl 5 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Doğu Karadeniz`de bir ilk olan projeyle, adanın geziye açık olduğu aylarda güvenliği de sağlanmış olacak.

Proje kapsamında adanın zenginliğini ortaya çıkaracak arkeolojik kazı çalışmaları yapılacak ve ulaşım için de adaya tarifeli tekne seferleri konulacak.

Giresun Adası, martı ve karabataklar başta olmak üzere çeşitli kuşların önemli üreme, göçmen kuşların da konaklama alanı.

Mitolojide yer alan adayı, dünyaya tanıtmayı amaçlayan çalışmalar devam edecek.

Kıyıdan 1 mil açıkta bulunan ve yaklaşık 40 dönüme sahip olan Giresun Adası’nı her yıl ortalama 50 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 790  )
[ Ekleyen  (Giresun Ekspres) | 23.02.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !