Fakülte İçin Toplandılar...

Oğuzhan KILIÇARSLAN / İST. - Görele Dernekler Birliği Yönetim Kurulu, Milletvekili Hüseyin Besli, İşadamları, Tv yapımcıları ve çok sayıda akademisyen ve sanatçının katıldığı Fakülte bilgilendirme toplantısı 31 Ocak Cumartesi günü Ümraniye’de yeni açılan Hızarcıoğlu Yöresel Yemekler salonunda Bahtiyar Hızarcıoğlu’nun ev sahipliği ile gerçekleşti.

Yöresel ikram ve yemeklerden sonra konuşma yapan Milletvekili Hüseyin Besli pek çok konuya değinerek toplantıya katılanlara bilgi verdi. Besli konuşmasında, Görele’nin yakında yeni bir ilkokula daha kavuşacağını ve TOKİ’nin yapacağı bu okulda Kapalı Spor Salonunun da inşa edileceğini , ayrıca Uygulamalı Yüksekokulun bu yıl için 200 adet öğrenci alımını gerçekleştireceğini ve eğitimin geçici başka bir binada yapılacağını, Kredi ve Yurtlar kurumunun da Görele’de yurt yapımı için yetkili göndereceğini ve yurt sorununun da çözüleceğini belirterek Fakülteye son yapılan bağışlar hakkında bilgi verdi.

Besli konuşmasının devamında toplantıya katılan katılımcılara sırasıyla söz vererek Görele hakkında önemli bir fikir alışverişi oluşmasını sağladı. Yapılan Beyin Fırtınası ile çok sayıda öneri ortaya çıkarken , TİRDEF Kurucu başkanı Çınar Çetinkaya’nın da Görelelileri bu konuda takip ettiklerini belirterek destek istemesi Görele Fakültesinin ve yapılan bu toplantıların önemini bir kat daha arttırdı. Ayrıca Fakülte için gönüllü olarak eğitim yapacağını belirten hatta Görele’ye yerleşebileceklerini belirten Yüksek lisans mezunu Öğretim Üyeleride yaptıkları konuşmalarla toplantıya katılanları memnun etti.

Bedri Rahmi Eyüpoğlu ve Hamit Görele’nin isimlerinin okullara verilmesi fikrini de ortaya atan Seyfullah Çiçek gibi diğer konuşmacılar da konuşmalarında Kültürel isteklerini ve Görele’nin diğer sorunlarına değindiler.

Toplantıya ilk kez katılan Tv Program yapımcısı Kadir Çelik’te böyle bir oluşumda olmaktan memnuniyet duyduğunu ve Görele Fakültesi için ne yapılması gerekiyorsa elinden gelen tüm gayret ile bunu yapmanın çabasında olduğunu ifade ederek verilecek görevlerde aktif olarak elinden geleni yapacağını belirtti. Ayrıca Kadir Çelik , Fakülte’nin açılmasından sonra farklı yerlerden gelecek öğrencilerin getireceği yeni kültürlere Görele’nin uyum sağlaması içinde çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizerken Görele’de bu öğrenciler için yeni sosyal alanlar oluşturulması gerekliliğini ifade etti.

Hüseyin Besli’de bu konuda da çalışmalar yapıldığını ve dolgu alanlarının değerlendirilerek daha sosyal bir Görele oluşacağını ifade etti. Besli ayrıca talip olunması durumunda Görele’de bulunan ve şu an Öğretmenevi olarak kullanılan eski tekel binasının da Belediye tarafından istekli işadamlarına verilerek yurt haline getirilebileceğini ifade etti.

Toplantıda Ressam Burhan Temel’in Fakülteye hediye ettiği 3 yağlı tablosundan birisini Hüseyin Besli, birisini Müzeyyen Güler ve diğerini de Kadir Çelik alarak Fakülteye destek verdiler.

Toplantıya ayrıca Giresun Üniversitesi’nden de bir temsilci katılarak Görele Güzel Sanatlar Fakültesi için oluşan projelerin bilgisini verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde konuşmalardan sonra gelen kemençeciyi mest olmuş şekilde dinleyen konuklar daha fazla dayanamadılar ve Hızarcıoğlu Yöresel Yemekler salonunu horon halkasıyla kuşattılar. Oldukça coşkulu bir şekilde horon tepen davetliler gecen mutlu bir şekilde ayrıldılar.

GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 849  )
[ Ekleyen  (Oğuzhan KILIÇARSLAN / www.goreleses.com) | 02.02.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !