Gazetelerin Davos Manşetleri...

Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki Gazze panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile yaşadığı gerginlik basında geniş yer aldı. Hürriyet: Davos ruhu öldü Davos'ta Gazze'deki barışa katkı panelinde şok. Peres'in hiddetli tavrına, Erdoğan sert tepki gösterdi. Başbakan, sözünü kesmeye çalışan moderatöre de "Benim için Davos bitmiştir. Bir daha gelmem" dedi.

Zaman: Erdoğan paneli terk etti, Peres özür diledi
Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in de katıldığı panelde konuştu. Sesini yükselten Peres'e cevap vermek isteyen ancak sözü kesilen Başbakan, moderatöre kızıp paneli terk etti. Bu gelişme üzerine İsrail Cumhurbaşkanı, telefon açarak Erdoğan'dan özür diledi.

Sabah: Davos'ta tavır
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve sözünü kesen Davos yöneticisine sert tavır aldı. Dünya televizyonları olayı son dakika haberi olarak duyurdu.

Milliyet: Davos'ta şok Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Gazze oturumunda, Cumhurbaşkanı Peres'in önünde İsrail'e çok ağır eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan, kendisine verilen konuşma süresinin Peres'ten az tutulmasına kızarak salonu terk etti.

Radikal: Davos'ta Kasımpaşa havası
Erdoğan, Gazze konuşulurken öfkeyle Peres'e "Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" dedi, az süre verildiği için paneli terk etti.

Star: Tarihi rest
Erdoğan Davos'taki canlı yayında İsrail Cumhurbaşkanını azarladı.

Posta: Biri bunları söylemeliydi
İsviçre Davos'taki panelde İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in Gazze'deki katliamları yüksek sesle savunması Erdoğan'ı kızdırdı. Erdoğan, "Sayın Peres benden yaşlısın ama sesin çok yüksek çıkıyor. Bu suçluluk psikolojisidir. Öldürmeye gelince, bunu siz çok iyi bilirsiniz" dedi. Kendine yeterli söz hakkı verilmediği için Erdoğan paneli terk etti.

Akşam: Erdoğan'dan rest, Peres'ten özür
Başbakan, İsrail liderine "Siz öldürmeyi çok iyi biliyorsunuz" dedi ve paneli terk etti.

Vatan: Peres tahrik etti, Erdoğan sert çıktı
Erdoğan, diplomatik üslup dışına çıkıp sesini yükselten Perse'e "Sesin suçluluk psikolojisiyle yüksek çıkıyor. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz" diye tepki gösterdi. Moderatör susturmaya çalışınca, "Davos benim için bitmiştir" diyerek salonu terk etti.

Cumhuriyet: Davos'ta gerginlik
Ortadoğu konulu panelde Peres'i sert bir biçimde eleştiren Erdoğan sözleri kesilince salonu terk etti.

Yeni Şafak: Tarihi tokat
İsrail'in Gazze'deki sivil ve çocuk katliamnını Davos'ta çok sert sözlerle eleştiren Başbakan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e "Suçlusun" diye haykırdı.

Tercüman: Davos'ta tarihi Türk şamarı

Bugün: Küstah Peres'e tokat

Milli Gazete: Davos'ta sert çıkış

Vakit: İsrail'e Osmanlı tokadı

Yeniçağ: Helal olsun

Türkiye: Erdoğan'dan Peres'e tarihi ders

Takvim: 'Davos bitmiştir'

İnternethaber
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 721  )
[ Ekleyen  (İnternethaber) | 30.01.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !