Zigana'da 8 Dağcıyı Çığ Yedi

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan ve Trabzonlu grubun bu sabah Kadırga Yaylası'nda yürüyüşü sırasında çığ düştü. Çığ altından çıkarılan 8 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı. 2 kişinin da çığ altında olduğu söyleniyor. Gümüşhane ile Trabzon'u bağlayan Zigana Geçidi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri bu sabah kaldıkları otelden ayrılıp Kadırga Yaylası'nda yürüyüşe çıktı. Saat 10 sıralarında dağdan aniden kopan çığ, grubun üzerine düştü.

Bir anda kendilerini can pazarında bulan gruptakilerden bazıları olaydan yara almadan kurtulurken, 8 kişi öldü, 10 kişi çığ altında kaldı.

"ACİL HELİKOPTERE İHTİYACIMIZ VAR"

DHA muhabirinin telefonla irtibat kurduğu gruptakilerden anestezi uzmanı Sevgi Gültekin, “Çığ altında kalan arkadaşlarımızdan birinin cesedini çıkardık. 10 kadar arkadaşımız çığ altında. Acele helikoptere ihtiyaç var, helikopter bekliyoruz” dedi. Anestezi Uzmanı Sevgi Gültekin, telefon görüşmesini çığ altından çıkarılan arkadaşına kalp masajı yapmak için yarıda kesmek zorunda kaldı.

"8 KİŞİYİ ÇIKARDIK"

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar yaptığı açıklamada, Trabzon'dan 17 kişilik ekiple Zigana'ya gittiklerini belirtti.

Burada yürüyüş yaparken yaklaşık 10 kişilik grubun üzerine çığ düştüğünü ifade eden Ayar, “Çevreden gelen diğer dağcıların da 8 kişiyi çığ altından çıkardık. Hepsi hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Hala kar altında arkadaşlarımız var” dedi.

VALİ OKUTAN: 8 KİŞİ ÖLDÜ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Zigana'daki çığ ile ilgili olarak, “Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. Hepsi hayatını kaybetti” dedi.

Okutan yaptığı açıklamada, Zigana'da iki grup halinde dağcıların yürüyüş yaptığını, gruplardan birinin üzerine çığ düştüğünü belirtti.

Gruptakilerden 16 kişinin çığ altında kaldığını ifade eden Okutan, “Şu ana kadar çığ altından 8 kişi çıkarıldı. hepsi hayatını kaybetti. ” dedi.

Okutan, Gümüşhane ve Trabzon'dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

"BİR BAKTIM ÇIĞ GELİYOR"

CNN TÜRK canlı yayınına telefonla katılan gruptakilerden Hasan Anahtar ise yürüyüş sırasında arkada kaldığını ve yukarı baktığında çığın gelişini gördüğünü anlattı. Anahtar, çığ altından çıkarılan iki arkadaşını aşağıya indirdiğini ve diğerlerini almak için yukarıya çıktığını kaydetti. Moralinin çok bozuk olduğunu belirten Anahtar, arkadaşlarının kurtulması için dua etti.
GERİ


Yorumlar(0) | Okunma : 758  )
[ Ekleyen  (internethaber) | 25.01.2009 ]
  Yeni Sayfa 1

  :::::::::::: Yorum_yaz :::::::::::

! !!!!! bu haber hakkında henuz yorum yok !!!!!! !